Coaching & Counseling

Behandeling

Coaching & Counseling

Het leven kan soms best lastig zijn en voor uitdagingen zorgen. Het helpt om te praten met een ervaren iemand die wat buiten je directe omgeving staat. Het is fijn om samen jouw ervaringen en mogelijkheden op een rijtje te zetten. Dit kan met coaching of met counseling. Op deze pagina lees je wat het verschil is hiertussen en hoe ik jou kan ondersteunen.

Coaching

Met coaching help ik jou om doelgericht een positief veranderingsproces door te maken. Jouw hulpvraag is verbonden aan een doel. Je weet wat je wilt bereiken, maar je hebt hulp nodig om bij je doel te komen. Hoe wil jij dat je toekomst eruit zal zien? Wat moet er veranderen om tot dat toekomstbeeld te komen? Ik help je bij het bepalen van meer specifieke doelen om je doel te bereiken. Als coach begeleid ik dit proces op maat.

Counseling

Met counseling onderzoeken we samen een onderliggend probleem. Counseling kun je zien als een verdieping op coaching. Als therapeut help ik je jouw hulpvraag inzichtelijk te krijgen. We werpen een kritische blik op je emoties, denkpatronen, overtuigingen en gedragingen.We onderzoeken samen waar het probleem in het verleden is ontstaan en kijken vervolgens hoe je hiermee om kunt gaan. Je zal merken dat dit je geestelijk en emotioneel welbevinden zal bevorderen. Dankzij counselinggesprekken leer je zelft tot een duurzame oplossing te komen voor je problemen. 

Maatwerk

Ieder mens en iedere situatie is uniek en vraagt om persoonlijke aandacht. Tijdens een (online) kennismakingsgesprek bespreken we je hulpvraag. Samen kijken we wat voor jou de juiste aanpak is en welk vorm van coaching of counseling het beste bij jou past. De coaching- en counselingtrajecten worden integraal benaderd, afgestemd op jou hulpvraag en omvatten vaak meerdere van onderstaande elementen. Hieronder een aantal voorbeelden van thema’s die onderwerp van gesprek kunnen zijn.

Coaching en Counseling worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Alleen individuele en curatieve therapie kan in aanmerking komen voor vergoeding.

Life Coaching

Life Coaching gaat over het evenwicht in het alledaagse leven. Eenzaamheid, stress, relatieproblemen, conflicten met anderen of jezelf, problemen op je werk of op school en bijvoorbeeld het verlies van dierbaren, zijn gebeurtenissen waarmee we allemaal te maken kunnen krijgen. Soms lijkt het zelfs of alle problemen zich opstapelen en gebeurtenissen je overkomen. Dan kan het heel fijn zijn om samen jouw ervaringen en mogelijkheden op een rijtje te zetten. Het doel is om je te helpen balans in je leven te brengen. Dat je het aankunt als er toch iets fout gaat. Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie

Coaching Spiritualiteit in de Praktijk

Ben je bewust bezig met je spirituele ontwikkeling? Bewustzijnsgroei roept veel vragen op. Samen doorlopen we wie je bent en wat je voelt en denkt. We bekijken welke gedachten jouw leven beïnvloeden, wat je gaven en talenten zijn en je spiritueel ideaal is. Je leert jouw spirituele waarden toe te passen in het aardse leven. Neem de eerste stap door mij te bellen voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie

Counseling Hooggevoeligheid (HSP)

Ben je heel gevoelig? Verlies je veel energie in contact met andere mensen? Schrik je gemakkelijk en vermijd je liever drukke feestjes? Waarschijnlijk ben je de dan hoogsensitief. De wereld kan dan overweldigend en soms beangstigend zijn. Ben je hoogsensitief, dan is het goed als je leert begrijpen wat het effect van hoogsensitiviteit op jou en je omgeving is. Je leert je staande houden in een overweldigende maatschappij en je leert jouw gevoeligheid te gebruiken om je leven te verrijken. Je kunt zonder verwijzing een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie

Counseling Buitengewone Ervaringen

Heb je wel eens ervaringen die niet lijken te passen in het normale wereldbeeld? Zoals spontane transcendente of mystieke ervaringen, telepathie (helderziend, -horend en -voelend), uittredingen of visioenen? Wanneer je dit meemaakt, kan dat heel heftig of beangstigend zijn. Het is belangrijk om rust en een basis te vinden in jezelf en je te realiseren wie en wat je bent. Hoe zouden jouw buitengewone ervaringen in je leven, jou verder op weg kunnen helpen? Ik begeleid je hier graag bij. Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday