Vitae Counseling

Counseling Baarn

Grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference ~ Niebuhr
The most terrifying thing is to accept oneself completely ~ Jung
We are all meant to be mothers of God...for God is always needing to be born ~ Meister Eckhart
The primary cause of unhappiness is never the situation but your thoughts about it ~ Tolle
The deepest secret is that life is not a process of discovery, but a process of creation. You are not discovering yourself, but creating yourself anew. Seek to determine Who You Want to Be ~ Walsch
Peace will come to the hearts of men when they realize their oneness with the universe, It is everywhere ~ Black Elk
Instead of asking: ‘What do I want from life?’, a more powerful question is: ‘What does life want from me? ~ Tolle
I believe in absolute oneness of God and therefore also of humanity ~ Gandhi
If you want the best the world has to offer, offer the world your best ~ Walsch
If the only prayer you said in your whole life was, "thank you," that would suffice ~ Meister Eckhart
It all depends on how we look at things, and not how they are in themselves ~ Jung

Coaching & Therapie

 

Het leven kan uitdagend en soms zelfs zwaar zijn. We leven in een dynamische wereld waar veel van je verwacht wordt. Stress, relatieproblemen, eenzaamheid, conflicten met anderen of jezelf, problemen op je werk of op school en bijvoorbeeld het verlies van dierbaren zijn gebeurtenissen waarmee we allemaal te maken kunnen krijgen. Soms lijkt het zelfs of alle problemen zich opstapelen, kunnen we ons eenzaam, angstig of onzeker voelen en kunnen er lichamelijk klachten ontwikkeld worden. Vaak is het moeilijk hiermee om te gaan en begrijpen we niet waarom deze gebeurtenissen ons overkomen en weten we niet wat we ermee aan moeten. Het kan zijn dat we niet worden begrepen door onze omgeving, we vastlopen in onze gedachten en daardoor het gevoel krijgen niet verder te kunnen.

Dan kan het heel fijn zijn om samen met iemand jouw ervaringen en mogelijkheden op een rijtje te zetten. 

Door het vergroten van inzicht in je eigen denken, voelen en handelen en de bewustwording van andere perspectieven, hulpbronnen en keuzemogelijkheden, ontstaat er ruimte voor persoonlijke groei. Je zal ervaren dat jijzelf beschikt over hulpbronnen die je in kan zetten wanneer je wordt geconfronteerd met de uitdagingen in jouw leven. Je zal ontdekken dat je op een andere manier kan omgaan met de gebeurtenissen in jouw leven.

Ieder mens en iedere situatie is uniek en vraagt om persoonlijke aandacht. Samen gaan we bekijken wat voor jou de juiste aanpak is.

Life coaching

Life Coaching gaat over het alledaagse leven en heeft tot doel om je te helpen evenwicht en balans in het leven te brengen. Het leven kan lastig en uitdagend zijn. Eenzaamheid, stress, relatieproblemen, conflicten met anderen of jezelf, problemen op je werk of op school en bijvoorbeeld het verlies van dierbaren zijn gebeurtenissen waarmee we allemaal te maken kunnen krijgen. Soms lijkt het zelfs of alle problemen zich opstapelen en gebeurtenissen je overkomen. Dan kan het heel fijn zijn om samen met iemand jouw ervaringen en mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Meer informatie

Psychosociale Therapie

Iedereen maakt in zijn leven dingen mee, die veel impact hebben. Gebeurtenissen die soms moeilijk te begrijpen of te accepteren zijn. Psychosociale therapie is een laagdrempelige vorm van individuele psychologische hulpverlening. Door het vergroten van inzicht in je eigen denken, voelen en handelen en de bewustwording van andere perspectieven, hulpbronnen en keuzemogelijkheden, ontstaat er ruimte voor persoonlijke groei en nieuwe vaardigheden.

Meer informatie

Counseling Hooggevoeligheid (HSP)

Ben je heel gevoelig? Verlies je veel energie in contact met andere mensen? Schrik je gemakkelijk en vermijd je liever drukke feestjes? Sommige mensen zijn heel gevoelig en ervaren de wereld op een andere manier. De wereld kan dan overweldigend en soms beangstigend zijn. Ben je hoogsensitief dan is het goed als je leert begrijpen wat het effect van hoogsensitiviteit op jou en je omgeving is, je leert je staande houden in een overweldigende maatschappij en dat je jouw gevoeligheid leert gebruiken om je leven te verrijken.

Meer informatie

Counseling Eigentijdse Spiritualiteit

Ben je bewust bezig met je spirituele ontwikkeling? Dan kan het soms lastig zijn om met de aardse realiteit geconfronteerd te worden. Bewustzijnsgroei roept vele vragen op. Hoe ervaar ik vrijheid in een wereld die van alles van mij verwacht? Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Welke gaven en talenten heb ik? Wat is mijn spiritueel ideaal? Hoe stem ik mijn spirituele waarden af in het aardse leven en hoe kan ik mijn idealen toepassen?

Meer informatie

OVER MIJ

Wie ben ik?

Mensen begeleiden vormt de rode draad in mijn leven. Mensen mogen ondersteunen bij uitdagingen in hun leven maakt mij gelukkig en dankbaar. Dankzij diverse beroepsopleidingen, mijn levenservaring en mijn persoonlijkheid ben ik goed in staat om contact te maken met mensen. Ik kan mij goed inleven in hun situatie en daardoor lukt het mij om mensen te inspireren en te motiveren op een manier die het beste bij hen past. In mijn praktijk werk ik met jongeren en volwassenen.

Centraal in mijn manier van werken staat de visie dat mensen verbonden zijn met elkaar. Evenals de overtuiging dat lichaam en geest als één geheel zijn en dat iedere ervaring ertoe doet. Tijdens de counselingsessies ontstaat er, vanuit een veilige omgeving en respect, echt contact. Je mag er zijn zoals je bent!

Ik ben geschoold in transpersoonlijke psychologie, NLP en natuurgeneeskunde en bovenal gevormd door wat het leven te bieden heeft.

Als (trans)persoonlijk counselor ga ik samen met jou op zoek naar patronen in gebeurtenissen, ervaringen in jouw leven en gaan we op zoek naar de rode draad daarin en de betekenis die je eraan geeft. Waarom overkomen bepaalde gebeurtenissen jou keer op keer?  Zou het leven je iets kunnen vertellen? Welke invloed heb je op jouw leven?

Graag wil ik je helpen om meer zicht te krijgen op wat werkelijk van belang is voor jou en hoe je betekenis kunt geven aan de gebeurtenissen, waardoor je meer grip kunt krijgen op je levenssituatie.

Graag draag ik bij aan je welbevinden en persoonlijke groei.

Imre Bunnik

Jelle Neumann
Jelle Neumann
2024-05-24
Imre is een heel fijn mens waarbij je direct op je gemak voelt. Hij zet je vragende wijs tot denken en laat je bepaalde patronen doorbreken. Imre zijn kwaliteit is vertrouwen geven in het proces waar je inzit en je meenemen in elk stapje succes die je zet. Ontzettend bedankt!
John Koelewijn
John Koelewijn
2024-05-23
Ik heb goede gesprekken gehad met Imre die mijn verder geholpen hebben om mijzelf sterker neer te zetten in moeilijke situaties. Door mij een spiegel voor te houden en mij aan te geven dat ik er ook toe doe ben ik mijzelf meer centraal gaan zetten. Dit helpt mij in mijn dagelijks leven waar al genoeg gaande is maar ik heb hier meer controle op gekregen. Ik wil Imre hier dan ook voor bedanken. Ik ben er nog niet maar een goed eind op weg. Imre luistert goed en geeft goed advies en middelen om er wat mee te doen. Mocht je ergens mee zitten dan zou ik aanraden om eens een gesprek aan te gaan.
C. Groen
C. Groen
2024-04-03
Een hele fijne coach! Imre heeft de gave om iets bij je in beweging te zetten. Wat zijn geheim is? Ik denk een combinatie van kennis, intuïtie en snel de juiste woorden vinden. Hij is helemaal aanwezig en ook als cliënt mag je er helemaal zijn. En dat werkt!
Sjoerd van der Steen
Sjoerd van der Steen
2024-03-22
Imre heeft me begeleid tijdens een coachingstraject en ik heb me enorm op mijn gemak gevoeld bij hem. Wat ik vooral waardeerde, was dat ik niet precies wist wat mijn hulpvraag was, maar wel wist dat ik hulp nodig had. Imre heeft me geholpen om duidelijkheid te krijgen en heeft me stap voor stap begeleid naar waar ik wilde zijn. Ik ben zeer tevreden over zijn aanpak en zou het aanraden aan iedereen die zich niet lekker in zijn vel voelt. Dank je wel, Imre.
Ilona
Ilona
2024-03-14
Imre is een hele fijne therapeut. Na de uitvoerige intake gaf hij aan wat voor traject hij wilde doorlopen, maar dat ik het ook mocht aangeven als ik een bepaalde werkwijze niet fijn vond. Dat gaf mij het gevoel dat wij gelijkwaardig waren, wat voor mij goed werkte. Eigenlijk ging het traject veel sneller dan verwacht. Hij doorziet snel patronen en geeft concreet aan waar het probleem zit. Door zijn heldere en duidelijke reflectie kwam ik snel tot de kern. Hij gaf mij praktische adviezen waar ik goed mee uit de voeten kan. Ik heb bepaalde issues waar ik al lang 'last' van had zo vrij snel kunnen aanpakken. In korte tijd voelde ik me stukken beter. Ik ben heel tevreden!
Romy Timmer
Romy Timmer
2023-11-06
Imre is een warme, toegankelijke therapeut. Ik kwam terecht bij Imre om EMDR te krijgen tegen mijn rijangst. Hij heeft mij geholpen om onderliggende overtuigingen over mezelf te ontdekken en mij handvatten en inzichten te geven om hiermee om te gaan. Dit doet hij met veel rust, waardering en scherpe vragen. Ik ben heel blij dat ik bij Imre terecht ben gekomen!
ineke elzendoorn
ineke elzendoorn
2023-11-01
Ik heb Imre als een hele toegankelijke, warme en professionele coach ervaren. Ik voelde mij snel op mijn gemak, wat belangrijk is om je echt open te kunnen stellen. In onze gesprekken kwam ik al snel tot nieuwe inzichten met de hulp van Imre. Voor mij viel veel op zijn plaats met deze inzichten, iets wat bij therapieën in het verleden niet was gelukt. Dit gaat mij zeker helpen om in de toekomst beter in balans te blijven.
Martine Tekelenburg
Martine Tekelenburg
2023-08-30
Hele fijne coach die echt stap voor stap je dingen laat zien die je precies op dat moment nodig hebt. Hij straalt een rust uit wat je een comfortabel gevoel geeft maar is ook niet bang om soms even goed de spiegel voor te houden. Precies wat voor mij werkt! Ik gun iedereen zo’n coach!
Ingrid Jongstra
Ingrid Jongstra
2023-07-09
Via een EMDR sessie met Imre gewerkt aan mijn vliegangst. Een diepgewortelde angst op deze manier aanpakken is spannend en onbekend maar Imre zorgt voor een fijne en veilige omgeving waarin er vertrouwen ontstaat om je volledig over te geven aan deze methodiek. Dit leverde mij voldoende zelfvertrouwen op om de uitdaging aan te gaan en heb een zeer ontspannen heen- en terugvlucht ervaren een aantal weken na de sessie. Het is een therapie die niet zomaar te beschrijven is maar raad het zeker aan! Imre is een fijn en empatisch persoon die echt naar je luistert en meedenkt.
Maureen van der Velden
Maureen van der Velden
2023-04-06
Ik prikte maar een naam op Google….. Het was dus puur geluk, maar wat ben ik blij dat ik bij deze therapeut ben beland! Ik zat in een zeer ingewikkeld rouwproces, wat gewoon té zwaar was om in je eentje door te maken. Vanaf de eerste keer wist Imre bij mij precies de juiste snaar te raken. Waar nodig, gaf hij tegengas en stuurde me een betere denkrichting op en elke keer wist hij me met precies de juiste woorden troost te bieden. In de daaropvolgende sessies slaagde hij er telkens in om me een stukje van mijn stabiliteit terug te geven. Onze gesprekken waren bijzonder en warm en als ik aan het einde in de auto stapte, had ik weer hoop op een betere toekomst. Imre is iemand die zichzelf een gelukkig mens vindt omdat hij oprecht houdt van het werk dat hij doet. Die passie is voelbaar en komt ten goede aan de mensen die hij tegenover zich heeft. Inmiddels gaat het een stuk beter met mij en zonder enige twijfel heeft Imre daar een grote bijdrage aan gehad. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor.
× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday